جشنواره ای الگو ساز و جریان آفرین


دیگر زمان زیادی تا آغاز سومین جشنواره تولیدات استانی باقی نمانده است و از سوی دیگر تمامی کمیته ها و همچنین دبیرخانه ها تمام تلاش خود را برای هرچه بهتر برگزار کردن این مراسم انجام می دهند .داورانی که از سراسر استان های کشور به بررسی آثار می پردازند و با بحث و تبادل نظر آثار شایسته را انتخاب می کنند.سینا دلشادی دبیر کمیته هنر های نمایشی در این میان از افزایش گرایش های این هنر نسبت به ادوار گذشته خودش می گوید از رشد کیفی آثار و همین طور کیفیت داوری .در روزهایی که بوی بهار مشام را می نوازد ،گفت و گوی ما را با ایشان می خوانید:
به نظر شما تشکیل کمیته های تخصصی در سومین جشنواره تولیدات در استان های کشور تجربه موفقی بوده است؟
از آن جایی که جشنواره آثار و تولیدات بیانگر توانمندیها و عیان کننده استعداد های هنری موجود در مراکز استانی حوزه هنری می باشد و از طرفی آثار برگزیده جشنواره فوق الذکر الگو ساز و جریان آفرین خواهند بود. تشکیل کمیته های تخصصی راهی موثر در تحقق این موارد هستند چرا که بر هر دو بعد فنی و محتوایی نظارت دقیق تر شکل گرفته و نمایی واقعی از توانمندیها و ظرفیت های مراکز استانی حوزه هنری را نشان می دهد.
داوری آثار در مرحله نخست به چه شکل انجام شد؟
با رایزنی این کمیته و کمیته داوران و بررسی گزینه های مختلف،ترکیبی ازافراد متخصص و متعهد که شناخت لازم از استا نها و از اهداف و سیاست های حوزه هنری را داشتند دعوت به همکاری شد ونهایتا با یک ترکیب سه نفره تعداد یکصد و یک اثر را به صورت متمرکز از طریق لوح فشرده در شهرستان اراک(حوزه هنری استان مرکزی)بازبینی نمودند.
کار داوری سومین جشنواره تولیدات را نسبت به دوره های گذشته چگونه ارزیابی می کنید؟
یک اقدام جدید و بدیع در شکل و نوع داوری این دوره از جشنواره انجام شد،بدین شکل که به تفکیک استان،اثر و داور(کارنامه داوری)صادر شد.این اقدام و حرکت نوآورانه دقت داوری را بسیار بالاتر از داوری های قبل نمود و به نظر می رسد نتایج بیش از گذشته به صلاح و صواب نزدیکتر بود.گرچه همواره ممکن است اشکالاتی در قضاوت و برقراری عدالت محض وجود داشته باشد.
آثار ارسال شده به دبیرخانه کمیته نسبت به دوره های گذشته جشنواره از لحاظ کمی و کیفی چه تفاوتی داشته است؟علت آن را در چه میدانید؟
خوشبختانه از هر دو بابت با یک ارتقا قابل ملاحظه روبرو هستیم. از نظر تعداد و کمیت،نسبت به دوره قبل ما با یک رشد صد و پنجاه درصدی در تعداد رشته ها و گرایش های هنرهای نمایشی مواجه هستیم به گونه ای که این تعداد رشته در سال گذشته از دو به پنج گرایش افزایش پیدا کرده است که شامل صحنه ای بزرگسال،صحنه ای کودک و نوجوان، آیینی و سنتی،تئاتر خیابانی و تله تئاتر می باشد،از لحاظ کیفیت هم وضعیت آثار بهتر از دوره قبل (در دو گرایش صحنه ای بزرگسال و خیابانی)بود.
مرحله نهایی داوری آثار در چه تاریخی برگزار می شود؟در این کمیته چه تعداد آثار به عنوان برگزیده سومین جشنواره تولیدات استانی معرفی می شوند؟
مرحله نهایی داوری در هفته پایانی فروردین ماه برگزار خواهد شد که در دوبخش صحنه ای بزرگسال و کودک و نوجوان،آثار به صورت زنده داوری می شوند.سی و چهار اثر در پنج گرایش به مرحله نهایی انتخاب و داوری راه پیدا کرده اند که نهایتا در هر گرایش رتبه های اول تا سوم مشخص خواهند شد و مجموعا پانزده کار برگزیده را کمیته هنر های نمایشی معرفی خواهد کرد. لازم به ذکر است که در بخش خیابانی هفت اثر به مرحله نهایی راه پیدا کرده اند که هر هفت اثر خیابانی در کرمانشاه به اجرا خواهند پرداخت و چنانچه شرایط فراهم شود کارهای برگزیده سه بخش صحنه ای ،بزرگسال،کودک و نوجوان و آئینی و سنتی نیز در زمان برگزاری جشنواره اجرا و تله تئاتر های برگزیده در همان زمان پخش خواهد شد. آثار برگزیده قبل از زمان جشنواره و رتبه بندی در زمان افتتاحیه اعلام می گردد.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره